Siirry sisältöön

Meistä

Onnistuneen rakentamisen perusta on liotettava perustaminen. Olipa kyseessä toimistorakennus, tunneli tai pysäköintilaitos, maaperän olosuhteet on arvioitava kerros kerrokselta, jotta ne voivat toimia suunnitteluprosessin pohjana. Tässä vaiheessa tehdyt päätökset vaikuttavat pitkällä aikavälillä rakennusten kustannuksiin ja toimivuuteen, vaatien ammattimaisen suunnittelun ja luotettavien perustietojen käyttöä.

Yli 55 vuoden ajan Pohjatekniikka Oy on edistänyt Helsingin alueen kasvua ja kehitystä. Tänä päivänä osaamisemme ulottuu Suomen ulkopuolelle Baltian maihin, Ruotsiin, Norjaan ja muihin Euroopan ja Aasian maihin. Erikoisalueenamme ovat maaperätutkimukset, geotekninen suunnittelu ja rakennustyömaiden kartoitukset. Kattavat palvelumme kattavat koko alustan suunnittelusyklin tutkimusohjelmista rakennustyön valvontaan. Olemme tehneet monenlaisia projekteja, mukaan lukien asuinrakennuksia mökeistä monikerroksisiin rakennuksiin, teollisuusrakennuksia pienistä varastoista ydinvoimaloihin ja infrastruktuuriprojekteja kuten teitä, moottoriteitä, siltoja ja tunneleita. Lisäksi Pohjatekniikka Oy:llä on tytäryritys, Viageo Oü, Virossa.

Perusarvot

Pohjatekniikan ydinarvot perustuvat geotekniikkaan, alaan joka on keskeinen vakaan ja kestävän rakentamisen kannalta. Geotekniikka ei ole meille pelkästään ammatti, vaan intohimo. Korostamme rehellisyyttä, ammattitaitoa ja eettistä toimintaa kaikissa projekteissamme. Yhteistyö ja innovaatiot ovat lähestymistapamme ytimessä, mikä varmistaa räätälöidyt ratkaisut, jotka vastaavat jokaisen tehtävän ainutlaatuisia tarpeita. Turvallisuus ja kestävyys eivät ole neuvoteltavissa, heijastaen sitoutumistamme vastuulliseen insinööritoimintaan. Jatkuva kehittyminen ajaa etsintäämme erinomaisuuteen, kun taas kumppanuutemme ja sosiaalisen vastuun aloitteemme pyrkivät jättämään positiivisen jäljen geotekniikan alalle.

Historia

Pohjatekniikka, jonka perustivat insinöörit Leo Kallio ja Tapani Tuisku vuonna 1969, syntyi Suomen kaupunkikehityksen muutoskauden aikana. Yritys perustettiin tavoitteena tarjota luotettavia maaperätutkimuksia ja pohjarakennesuunnittelupalveluita vastaamaan nopeasti teollistuvan kansakunnan kasvavaan rakennustarpeeseen. Ensimmäisinä vuosina Pohjatekniikka sai nopeasti tunnustusta asiantuntemuksestaan ja ammattimaisuudestaan geotekniikan alalla. Yrityksen portfolio laajeni nopeasti, kattaen laajan valikoiman projekteja eri aloilta, kuten asuin-, teollisuus- ja infrastruktuurikehityksestä.

Vaikka yritys kohtasi taloudellisia haasteita, Pohjatekniikka jatkoi menestystään uskollisten asiakkaidensa ja monipuolisen asiantuntemuksensa ansiosta. Yritys selviytyi näistä myrskyistä sopeuttamalla strategiansa ja laajentamalla palveluitaan vastaamaan markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin. Vuosikymmenten aikana Pohjatekniikka on pysynyt Suomen geotekniikan kärjessä, toimittamalla jatkuvasti korkealaatuisia ratkaisuja ja edistämällä lukuisien merkittävien hankkeiden menestystä. Strategisten yritysostojen avulla, kuten Viageo Oü Virosta, Pohjatekniikka laajensi toimintaansa Suomen rajojen ulkopuolelle ja vakiinnutti asemansa luotettavana kumppanina kansainvälisellä areenalla. Tänään Pohjatekniikka jatkaa huippuosaamisen ylläpitämistä, ohjaten itseään innovaatioon, eheyteen ja asiakastyytyväisyyteen. Sitoutuneen ammattilaistiiminsä ja runsaan kokemuksensa avulla yritys on valmis kohtaamaan huomisen haasteet ja muokkaamaan geotekniikan tulevaisuutta.

Pohjatekniikka Oy Nuijamiestentie 5B, 00400 Helsinki
+358 9 4777 510
Pohjatekniikka Oy Ispoisten kiertotie 46, 20330 Turku
+358 50 404 8913
Viageo Oü Mahtra 50a, 13812 Tallinn
+372 606 6185
Pohjatekniikka © 2024